Niclas Ekström

Manus för film, tv och scen

FILM OCH SCEN

 


PRÄSTEN I PARADISET. Krister Hellstrand är en försupen präst i Svenska kyrkans församling på Phuket. Särskilt religiös är han inte och han bryter regelbundet mot de flesta av tio guds bud. Hans största last är dock spel och vadslagning. Nu har han till och med spelat bort pengarna som skulle gå till att bygga en ny svensk kyrka på Phuket. Vad värre är att Sveriges statsminister, som är på statsbesök i Thailand, ska göra en visit och inviga den obefintliga kyrkan om några dagar... Kjell Bergkvist, Eva Röse och Atle Antonsen (Dag) gör huvudrollerna i denna långfilmskomedi med premiär sommaren 2015. Kjell Sundvall har regisserat och jag har skrivit manuset.

Filmen nominerades till Årets långfilmskomedi vid Kanal 5:s humorgala 2016.


Trailer

Fundament Film

 ____________________________________________________________________

 

den-andra-sidan.jpg
DEN ANDRA SIDAN. 2003-års vinnare av SFI:s novellfilmspris. Korosh Mirhosseini regisserade flyktingdramat jag skrev manus till.

Time Lock Film
 ____________________________________________________________________

 

rum-703.jpg
RUM 703. 2002 skrev jag denna novellfilm som fick premiär på Göteborgs Film Festival. Klara Björk regisserade. Manuset är en adaptation av en pjäs jag skrev något år innan.
Läs mer:

Filmkreatörerna
 _____________________________________________________________________

 

PÅ SCEN

 

hole-in-one.jpg
HOLE IN ONE. Är en pjäs jag skrev för Regionteatern Blekinge Kronoberg, den sattes upp 2009 i ett 80-tal föreställningar och fick fina recensioner.

 _____________________________________________________________________________

ulla1.jpg
ULLA M. MUS. Jag skrev nummer till Ulla Skoogs föreställning Ulla M. Mus som hon gjorde tillsammans med Trond Lindheim 2007 på Lorensbergsteatern i Göteborg och Scalateatern i Stockholm. Föreställningen har även gått på turné.
 ___________________________________________________________________________

v-ur-fritt-fall.jpg
FRITT FALL. Jag skrev nummer tillsammans med Jakob Vasell till Tomas von Brömssens och Ulla Skoogs föreställning Fritt Fall som hade premiär 2004 på Lorensbergsteatern i Göteborg. Trond Lindheim (även på bilden) gjorde musiken.
 _________________________________________________________________________

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)